EL ESTUDIO
EL ESTUDIO

Taller d’escriptura creativa i llibre d’artista

8 setmanes

Escriure és una aventura les regles de la qual han de trencar-se, perquè dels intersticis de la gramàtica i la sintaxi sorgeixin noves formes i estructures. Perquè els pensaments saltin del seu carril habitual i es bolquin en girs inesperats fins i tot per al seu propi creador.

Un llibre d’artista és una peça única i personal, en la qual tu tries els materials i un format per als teus escrits. Contingut i forma s’alineen perquè el llibre com a objecte sigui en si mateix una part natural del tot.

A qui està dirigit

A escriptors, bloguers, periodistes, copys publicitaris i a totes les persones que vulguin millorar i potenciar la seva capacitat creativa a partir de diferents exercicis i tècniques d’escriptura.

Objectius

Aprendre tècniques d’escriptura per potenciar la teva creativitat.
Conceptualitzar i desenvolupar camins alternatius.
Escriure 6 textos que mai haguessis imaginat.
Dissenyar el teu propi llibre d’artista sobre la base d’un d’aquests textos (o tots).

Preu

220€ + 40€ de reserva (Inclou tots els materials)

  1. COMENÇA
    20 de setembre

    Tots els dimecres de 19:30 a 22:30hs
    RESERVAR PLAÇA

taller_escritura_libro_artista_02 taller_escritura_libro_artista_03

 

 

Programa

Setmana 1

Construint un món de paraules personal

La nostra imaginació es construeix a partir dels nostres recursos interns, coneixements i experiències. / Concepte de llibre d’artista i llibre d’autor, el seu origen històric.

Setmana 2

Del pensament abstracte al text

Tot pensament és abstracció, donar-li forma, organitzar-lo i expressar-lo en paraules és un procés analògic que es materialitza en la cerca de metàfores i connexions no visibles a primera vista. / Enquadernació. Teoria: exemples de llibres l’enquadernació dels quals està lligada a un concepte. Pràctica: aprendrem la tècnica japonesa d’enquadernació i la tècnica encavallada.

Setmana 3

Del visual a l’escrit

Com traduir o convertir al món de les paraules, alguna cosa que havia nascut per existir al món del visual. Depèn en gran manera del poder d’observació, què veiem quan veiem, de l’amplitud del nostre vocabulari i de com expressar en paraules les sensacions i percepcions. / Format. Teoria: exemples de llibres el format dels quals està lligat a un concepte. Pràctica: confecció d’un llibre de la tipologia “acordió”.

Setmana 4

Perspectives

El conte, la faula i els personatges múltiples es barregen en un experiment que té per objectiu cobrir totes les perspectives dins de la narració d’una història, mirar a través dels ulls d’un personatge, o de tots alhora. / Tipografia. Teoria: conèixer les diferents classificacions tipogràfiques. Exemples d’ús conceptual de la tipografia. Pràctica: disseny tipogràfic de la portada del llibre de cada alumne.

Setmana 5

Creació de personatge fantàstic

La construcció de personatges fantàstics i el món que els envolta. / Ritme. Teoria: exemples de llibres que il·lustren les possibilitats d’aquest element. Pràctica: a partir de les composicions tipogràfiques aprendrem una tècnica de transferència per poder materialitzar una portada.

Setmana 6

Ensopegant amb la història

Com construir una història a partir de l’elecció (o no) dels seus components essencials: la trama, els personatges, el conflicte, el context, el gir inesperat, el final. / Suport. Teoria: exemples de llibres el suport dels quals està lligat a un concepte. Pràctica: experimentarem amb diferents materials per a la confecció d’un llibre. Posteriorment usant aquest mateix exemplar exercitarem amb la composició rítmica del text.

Setmana 7

Tres experiments surrealistes

El surrealisme i el dadaisme tenien els seus jocs a l’hora d’escriure, experimentar amb les paraules, les seves possibles combinacions i l’atzar com a variable constant. / Projecte de llibre d’artista.

Setmana 8

Projecte final

Cadascun dels integrants triarà un dels textos realitzats, a partir del qual dissenyarem un llibre que reflecteixi conceptualment el contingut en cadascun dels seus elements.

taller_encuadernacion_japonesataller_escritura_libro_artista_01taller_escritura_libro_artista_05  taller_escritura_libro_artista_04